Składniki:
- 4 plastry schabu
- sól
- pieprz
- papryka mielona
- 1 cebula
- 60 g kapusty kiszonej
- 3 łyżki oleju
- ¼ l wody
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1-2 łyżki mąki pszennej
- ½ pojemniczka śmietany
Sposób wykonania:
Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz papryką po czym ułożyć na plastrach posiekaną cebule i poszatkowaną kapustę.
Plastry zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami.
Obsmażyć je na rozgrzanym oleju po czym wlać wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym.
Trzymać na ogniu około 45 minut.
Gdy roladki będą miękkie zagęścić sos dodając mąkę wymieszaną z odrobiną wody.
Dodać jeszcze śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.