Składniki:
- 4 cebule
- 3-4 marchewki
- 1 pęczek cebuli
- 2 łyżki oleju
- 1 słoiczek pieczarek
- 1 mała puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej
- ¼ l bulionu
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
- 40 g masła
- 8 plastrów pieczeni rzymskiej
- margaryna
- 200 g startego sera
Sposób wykonania:
Cebulę posiekać, a marchew pokroić w plasterki, razem poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pieczarki, mieszankę warzywną.
Zalać całość bulionem i dodać sos sojowy.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni smażyć mięso po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną.
Na nim rozłożyć warzywa i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 1775 stopni i piec około 10 minut.