Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z patisona z kukurydzą

Składniki:

  • 1 patison
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 12 dag śmietany
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta

Sposób wykonania:

  1. Marchew, ziemniaki i cebulę obrać po czym pokroić w kostkę.
    Zalać je wrzącą osoloną wodą.
    Dodać jeszcze szczyptę Vegety i gotować o miękkości na małym ogniu.
    W między czasie sparzonego i obranego pomidora pokroić w cząstki, patisona obrać i  pokroić w  kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystko wrzucić do zupy gdy warzywa będą miękkie i gotować jeszcze około 10 minut.
    Po tym czasie zestawić z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz Vegetą.
    Na koniec podprawić jeszcze śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *