Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet wieprzowy w białym winie

Składniki:

  • 2 filety wieprzowe
  • 70 g mąki wymieszanej z solą oraz pieprzem
  • 100 g masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 łyżek wytrawnego białego wina
  • 125 ml bulionu
  • garść liści bazylii

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które rozbić tłuczkiem po czym obtoczyć je w przyprawionej mące.
    Usmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.
    Następnie mięso wyjąć a na ta samą patelnie wlać wino oraz bulion.
    Dodać jeszcze rozmaryn i trzymać na ogniu około 1 minuty po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Włożyć z powrotem mięso i całość podgrzać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *