Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso z dzika w winie

 

Składniki:

  • 800 g mięsa z dzika
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 3 cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki pasty paprykowej
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę a cebulę w plastry po czym układać na zmianę w kociołku przesypując papryką w proszku.
    Następnie dusić około 1 godzinę pod przykryciem.
    W trackie potrząsając kociołkiem aby mięso nie przywarło do dna.
    Gdy płyn z mięsa wyparuje, odkryć kociołek i dodać pastę paprykową i pomidorową oraz sól i pieprz do smaku.
    Delikatnie wymieszać i dusić już bez przykrycia około 1,5 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *