Skład:
- 1 mała golonka
- 2 nogi wieprzowe
- 2 uda kurczaka
- czosnek
- cebula
- włoszczyzna rosołowa
- liść laurowy, angielskie ziele,
- pieprz, sól
Sposób przyrządzenia:
Umytą golonkę i nogi wieprzowe podzielić na małe kawałki. Mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy. Po około 90 minutach dodajemy włoszczyznę i udka kurczaka Pod koniec gotowania dodaje się do wywaru 2 ząbki czosnku, cebulę, liść laurowy, parę ziaren angielskiego ziela, sól pieprz. Po ugotowaniu wywar odcedzić się. Z odcedzonego wywaru należy wybrać kości i przyprawy. Mięso rozdrobnić, włożyć na powrót do wywaru i zagotować. Wywar wraz z mięsem rozlać do małych salaterek lub innych naczyń uprzednio udekorowawszy ich dno wg upodobań.
1 comment for “Galareta wieprzowo drobiowa.”