Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z jarzynami.

Składniki:

  • 300g ryby
  • 1 nieduża cebula
  • kawałek selera
  • 1 marchewka
  • 250ml bulionu rybnego
  • 4 ząbki czosnku+ w proszku
  • pieprz, sól
  • 4 młode cebulki ze szczypiorem
  • 1 mały pomidor
  • 250ml śmietany


Sposób przyrządzenia:

Pokrajaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony seler, marchewkę i smażyć aż się zeszklą, wlać bulion rybny, dodać przekrojony czosnek oraz czosnek w proszku oraz pieprz i sól, położyć rybę na warzywach i chwile gotować. Dodać młode cebulki ze szczypiorem przyciętym na długość około 15 cm, pokrojonego pomidora i wszystko chwile gotować. Rybę wyjąć, dolać śmietanę i gotować aż uzyska się właściwą konsystencje sosu. Rybę położyć z powrotem do naczynia, chwile gotować na niezbyt dużym ogniu.

Więcej przepisów na Panga :
Panga pieczona
Panga cytrynowa
Panga z jarzynami
Panga glazurowana na ostro

8 comments for “Panga z jarzynami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *