Składniki:
- 300g ryby
- 1 nieduża cebula
- kawałek selera
- 1 marchewka
- 250ml bulionu rybnego
- 4 ząbki czosnku+ w proszku
- pieprz, sól
- 4 młode cebulki ze szczypiorem
- 1 mały pomidor
- 250ml śmietany
Sposób przyrządzenia:
Pokrajaną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony seler, marchewkę i smażyć aż się zeszklą, wlać bulion rybny, dodać przekrojony czosnek oraz czosnek w proszku oraz pieprz i sól, położyć rybę na warzywach i chwile gotować. Dodać młode cebulki ze szczypiorem przyciętym na długość około 15 cm, pokrojonego pomidora i wszystko chwile gotować. Rybę wyjąć, dolać śmietanę i gotować aż uzyska się właściwą konsystencje sosu. Rybę położyć z powrotem do naczynia, chwile gotować na niezbyt dużym ogniu.
Więcej przepisów na Panga :
Panga pieczona
Panga cytrynowa
Panga z jarzynami
Panga glazurowana na ostro
8 comments for “Panga z jarzynami.”