Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z jabłkami

Składniki:

  • 800 g wołowiny
  • 2 l wody
  • ½ kapusty
  • 4 kwaśne jabłka
  • 2 cebule
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżka mąki
  • łyżeczka oleju
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

    Sposób wykonania:
    Wołowinę, 1 cebule, liść laurowy oraz pieprze zalać wodą i ugotować bulion.
    W między czasie kapustę posiekać, oprószyć solą, odgnieść i wrzucić do zupy, zagotować.
    Następnie jabłka i zalać małą ilością wody i trzymać na ogniu do rozgotowania po czym wywar przecedzić i wlać do kapuśniaku.
    Na koniec dodać drugą posiekaną cebule i podsmażoną na rozgrzanym oleju.
    Zagęścić mąka, zagotować i podprawić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *