Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z suszonymi grzybami

Składniki:

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1,8 l wody
  • 50 g suszonych grzybów
  • 3 cebule
  • ½ szkl. oleju
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki masła
  • sól

    Sposób wykonania:
    Grzyby zalać wodą i odstawić.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać kiszoną kapustę i nadal trzymać na ogniu do momentu, aż kapusta stanie się miękka.
    Następnie przełożyć całość do garnka, zalać wodą i dodać grzyby razem z wywarem.
    Gotować na małym ogniu pod przykryciem.
    na koniec dodać zasmażkę z masła i maki, doprowadzić do zagotowania.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewa Woźniak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *