Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkiewki, marchewki i soczewicy

Składniki:

  • główka sałaty strzępiastej
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • ½ szkl. zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml jogurtu

    Sposób wykonania:
    Soczewice zalać lekko osoloną wodą i ugotować na miękko.
    W między czasie sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a  zetrzeć na tarce.
    Soczewicę odcedzić i wymieszać z resztą składników.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać jogurtem.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Katarzynę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *