Składniki:
- • mięso wołowe
• cebula
• tłuszcz
• łyżeczka Vegety
• 1 listek laurowy
• 4 ziarenka pieprzu
• ziele angielskie
• 1/3l zupy ogonowej
• 2 łyżki mąki
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze do momentu, aż cebulką się zarumieni.
Następnie podlać odrobiną wody, dodać ziele, pieprz, listek oraz łyżeczkę Vegety.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 1 godziny po czym wlać zupę ogonową i dusić ok. 15 minut.
Na koniec podprawić śmietaną wymieszaną z ½ kubka zimnej wody i gotować ostanie 15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Patrycja