Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki z paseczkami papryki

 

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa
  • 2 jajka
  • 10 dag cebuli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ l wywaru z kostki bulionowej
  • 20 dag ugotowanego makaronu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 papryki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajka, dodać bułkę tartą, posiekaną cebulę, przyprawy oraz 4 łyżki wody.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Z powstałej masy formować małe pulpeciki, które gotować około 10 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekany czosnek, wówczas wlać do niego wywar z pulpecików, dodać mąkę oraz przecier pomidorowy i trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut.
    Na sam koniec dodać paprykę pokrojoną w paski oraz makaron, podgrzać, doprawić do smaku i polać pulpeciki.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Iwonę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *