Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z wiśniami w syropie

Składniki:

  • 1 indyk
  • 15 dag słoniny
  • 1 łyżka masła
  • słoik wiśni w syropie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Indyka oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na noc w chłodne miejsce.
    Następnego dnia słoninę pokroić w słupki i naszpikować nimi piersi indyka.
    Ułożyć indyka na blasze z rozgrzanym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec do miękkości.
    Na sam koniec polać mięso wiśniami i jeszcze przez chwilę trzymać w piekarniku aby wiśnie się zagrzały.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Beata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *