Składniki:
- filet z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- cebula
- 1 torebka ryżu
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy
- łyżeczka majonezu
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka umyć i pokroić wzdłuż w szerokie paski. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażyć cebulę z kawałkami kurczaka, od czasu do czasu mieszając. Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
W osobnym naczyniu przygotować sos:
wymieszać musztardę, miód, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku dodać pieprz, sól, oregano i wymieszać. Usmażone kawałki kurczaka polać sosem miodowo-musztardowym i podawać z ryżem.Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena