Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Śledzie

Śledzie z rodzynkami

Składniki: 1 kg płatów śledziowych 5 cebul ¼ szkl. cukru ¼ szkl. octu mały słoiczek przecieru pomidorowego 15 dag rodzynek 2 listki laurowe 3 ziela angielskie Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać listki laurowe oraz ziele i nadal trzymamy na ogniu. W trakcie dodawać cukier, ocet, koncentrat…

Pieczone śledzie z cebulką

Składniki: 800 g matiasów sok z 1 cytryny 1 łyżka soli 4 łyżki musztardy 2 cebule bułka tarta 2 łyżki masła Sposób wykonania: Wypatroszone i oczyszczone śledzie oprószyć solą wewnątrz i zewnątrz oraz skropić sokiem z cytryny. Następnie napełnić je krążkami cebuli i posmarować musztardą. Wówczas obtoczyć je w bułce tartej i ułożyć w naczyniu…

Śledzie zapiekane w kapuście

Składniki: 1 kg filetów śledziowych mała główka kapusty białej 1 kwaśne jabłko 1 duża cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki masła łyżka soku z cytryny łyżeczka kminku łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Każdy filet śledzia posmarować musztardą z obu stron, posypać solą i pieprzem. Poszatkować kapustę. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w…

Śledzie z jabłkiem

Składniki: 4 śledzie 1 jabłko 1 łyżka chrzanu 1 łyżka śmietany 1 ogórek konserwowy zielona pietruszka kawałek papryki marynowanej oliwa Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie skropić oliwą. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce i dodać do niego chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać, Śledzie ułożyć na półmisku i przykryć je masą jabłkową. Udekorować papryką,…