Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Śledzie

Śledzie z grzybami

Składniki: 1 kg śledzi 5 cebul 15 grzybów suszonych ketchup koncentrat pomidorowy majeranek vegeta ziele angielskie liść laurowy olej pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać odcedzone grzyby, koncentrat, ketchup oraz 10 ziaren ziela angielskiego oraz kilka listków laurowych. Całość wymieszać i doprawić…

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki: 6 płatów śledziowych 4 łyżki musztardy 4 jajka 2 kiszone ogórki kilka marynowanych grzybków 2 łyżki oleju mleko Sposób przyrządzenia: Śledzie myjemy, moczymy w mleku , żeby nie były za słone, kroimy na porcje. Układamy na półmisku. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobno.  Żółtka rozetrzeć z musztardą , dodać posiekane białka i…

Bardzo ostre diabelskie śledzie

Składniki: ½ kg filetów śledziowych w oleju 4 średnie zielone ogórki węże 4 czerwone cebule 4 ogórki konserwowe 2 pęczki czerwonych rzodkiewek pęczek zielonego koperku 4 ostre papryczki 5 łyżek oleju sok z jednej cytryny sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, drobno posiekać. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, posypać…

Śledzie z ogórkiem i groszkiem

Składniki: płaty śledziowe ogórki konserwowe groszek konserwowy jajka majonez mielona słodka papryka czerwona papryka szczypiorek Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w plasterki, jajka połówki a cebule posiekać. Następnie na kawałku śledzie położyć plasterek ogórka, potem krążek cebuli i jajko. Śpiąc całość wykałaczką i polać majonezem. Udekorować groszkiem, papryką i szczypiorkiem. Jajka do…