Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z rodzynkami

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 5 cebul
  • ¼ szkl. cukru
  • ¼ szkl. octu
  • mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 15 dag rodzynek
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać listki laurowe oraz ziele i nadal trzymamy na ogniu.
    W trakcie dodawać cukier, ocet, koncentrat oraz rodzynki,
    Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie odstawić na bok do ostygnięcia a śledzie pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie układać śledzie w słoiku, każdą warstwę polewając marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *