Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pyzy

Nadziewane pyzy staropolskie

Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 50 dag kiszonej kapusty 2 jajka 20 dag pieczarek cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i stłuc tłuczkiem. Dodać mąką w proporcji 3:1 potem wbić jajka i dodać szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kapustę zalać wodą i ugotować po czym ją…

Pyzy z mięsem Patrycji

Składniki: 7 ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 szkl. mąki ziemniaczanej 0,5 szkl. mąki czosnek granulowany Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki zemleć w maszynce. Potem zemleć również mięso i dodać do niego posiekaną i podsmażoną cebulkę. Doprawić granulowanym czosnkiem. Natomiast do ziemniaczanej masy wbić jajko i dodać 1obie mąki. Formować kulki, które faszerować mięsnym farszem.…

Farsz grzybowy do pyz

Składniki: 10 suszonych grzybów 2 jajka ugotowane na twardo 1 bułka cebula 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia grzyby odsączyć a powstałym wywarem zalać bułkę pokrojoną w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Grzyby, jajka oraz bułkę zemleć…

Farsz mięsny z jarzynami do pyz

Składniki: 500 g ugotowanego mięsa 1 ugotowana marchewka kawałek ugotowanego selera 1 ugotowana pietruszka cebula łyżka masła łyżka startego majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Mięso oraz jarzyny zemleć po czym ze sobą wymieszać. Następnie cebulkę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i jarzyn. Wbić jeszcze jajko o doprawić do…