Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz grzybowy do pyz

Składniki:

  • 10 suszonych grzybów
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 bułka
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia grzyby odsączyć a powstałym wywarem zalać bułkę pokrojoną w kostkę.
    Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Grzyby, jajka oraz bułkę zemleć w maszynce, wówczas dodać do powstałej masy cebulkę i posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *