Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kostkami tofu

 

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 15 dag świeżego tofu
  • 5 dag pędów bambusa
  • 3 dag suszonych chińskich grzybów
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać ciepłą woda i odstawić na 2 0 minut.
    W między czasie rozgnieść tofu i wymieszać razem z mąką oraz solą i formować małe kuleczki, które usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie bulion doprowadzić do wrzenia o wrzucić do niego kuleczki z tofu, pokrojone pędy bambusa oraz grzyby pokrojone w plasterki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku sosem sojowym.
    Doprowadzić do wrzenia i podawać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *