Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cynamonowa z kukurydzą

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 1 szkl. gotowanej kukurydzy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 łyżka milonego cynamonu
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z odrobina wody po czym dodać kukurydze oraz wino ryżowe.
    Powstały roztwór przelać do gorącego bulionu.
    Dodać jeszcze imbir, cynamon oraz migdały.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać jeszcze ubite jajko, wymieszać i rozlać do miseczek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *