Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z baraniny z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 75 dag baraniny
  • 15 dag zielonego groszku
  • 10 dag małych cebulek
  • 40 dag ziemniaków
  • 5 dag koncentratu pomidorowego
  • 15 dag jabłek
  • 5 dag  świeżych śliwek
  • sól
  • pieprz
  • nać pietruszki
     

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na kawałki i ugotować bulion po czym bulion przecedzić i wsypać do niego groszek, ugotować.
    Następnie dodać do miękkiego groszku mięso, pokrojone jabłka, ziemniaki, śliwki, koncentrat oraz podsmażoną cebulkę.
    Doprawić do smaku pieprzem i gotować jeszcze ok. 20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *