Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mięsna z papryką, pomidorami i kapustą

Składniki:

 

  • 20 dkg gotowanej wieprzowiny
  • 4 papryki
  • 2 pomidory
  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • kwaśna śmietana
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Pomidory i cebulę pokroić w plastry, oczyszczoną paprykę w paski. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać pomidory i paprykę, dusić 4 minuty. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulin mięsny, dodać posiekaną kapustę kiszoną, gotować 10 minut. Dodać zawartość patelni i pokrojone na porcje mięso, gotować jeszcze około 5 minut. Przed podaniem posypać zieleniną. Na każdy talerz nałożyć łyżką kleks śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *