Zupa cebulowa Gosi
Zupa cebulowa Gosi4.32 out of 5 based on 44 voters.
Składniki:
- 1,5 kg cebuli
- 4 łyżki oliwy
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 marchewka
- 1 l gorącego rosołu wołowego
- 4 kromki zarumienionego chleba
- 6 łyżek startego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Cebule posiekać i wrzucić do garna.
Dodać posiekaną marchewkę i seler, raz oliwę.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem dość często mieszając ok. 20 minut.
Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i nadal gotować kolejne 20 minut w trakcie dolewać stopniowo bulionu.
Na koniec wlać cały bulion i całość jeszcze podgrzać.
Przed podaniem posypać parmezanem oraz wrzucić grzanki pokrojone w kostkę.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: środa, 29, kwiecień 2009 07:39
- Małgorzata D
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa