Ziemniaki z bekonem pieczone w folii
Ziemniaki z bekonem pieczone w folii4.64 out of 5 based on 147 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki możemy piec w mundurkach lub obrane. Jeśli pieczemy bez obierania należy je dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, głęboko ponacinać w poprzek. W nacięcia wkładamy odpowiednio duże plastry bekonu. Ziemniaki przyprawiamy, zraszamy olejem, do każdej porcji dodajemy odrobinę posiekanego czosnku i zawijamy porcje w folię aluminiową. Analogicznie postępujemy z obranymi ziemniakami. Tak przygotowane ziemniaki pieczemy w piekarniku przez około 40 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: poniedziałek, 22, listopad 2010 09:48
- Lucyna Remiszewska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak