Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki w mundurkach z bekonu

Składniki:

  • 12 ziemniaków
  • 12 dużych plastrów boczku lub bekonu
  • 20 dkg tartego sera
  • szczypta nasion kminku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Obrane i umyte ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki, zalać wrzątkiem, gotować 20 minut, odcedzić lekko schłodzić. Skompletować połówki ziemniaków tak żeby pasowały do siebie, przyprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku. Pomiędzy połówki ziemniaków nasypać sera, złożyć je, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane ziemniaki piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Przed podaniem posypać koperkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *