Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki zapieczone z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 40 dkg ziemniaków
  • 40 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • ½ szklanki tartej bułki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry, zalać wrzątkiem i gotować 15 minut, odcedzić. Musztardę zmiksować z olejem. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i wysypanym tarą bułką układać przyprawione plastry ziemniaków przekładając je kawałkami łososia, skropić olejem z musztardą, posypać bułka i przez 30 minut zapiekać w gorącym piekarniku. Podawać posypane zieleniną i ozdobione plastrami cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *