Ziemniaki w mundurkach z bekonu
Ziemniaki w mundurkach z bekonu4.65 out of 5 based on 253 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Obrane i umyte ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki, zalać wrzątkiem, gotować 20 minut, odcedzić lekko schłodzić. Skompletować połówki ziemniaków tak żeby pasowały do siebie, przyprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku. Pomiędzy połówki ziemniaków nasypać sera, złożyć je, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane ziemniaki piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 15 minut. Przed podaniem posypać koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: poniedziałek, 22, listopad 2010 09:49
- Łucja Bobek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak