Ziemniaki faszerowane
Ziemniaki faszerowane 4.56 out of 5 based on 469 voters.
Składniki:
- 24 duże ziemniaki
- 2 łyżki masła
- ½ szkl. gęstej śmietany
- 2-3 łyżeczki cukru
- sól
-
Ziemniaki oprószyć solą po czym upiec na pół miękko, wówczas z ziemniaków odciąć czubki i wydrążyć.
Następnie połowę wydrążonego miąższu połączyć ze śmietaną raz masłem.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Powstałym farszem napełnić ziemniaki i przykryć odciętymi czubkami.
Ułożyć ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, wstawić rozgrzanego piekarnika i upiec.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewę
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 29, wrzesień 2009 08:36
- Ewa
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak