Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka toskańska

Składniki:

  • 10 dag. rukoli
  • 10 dag. szynki
  • 12 dag.sera gorgonzola
  • 80 dag. melona
  • pestki dyni
  • oliwa z oliwek
  • kolorowy pieprz

    Przygotowanie:
    Rukolę opłukać, osączyć i przełożyć do miski. Melona obrać ze skórki, przeciąć na pół, wydrążyć gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Gorgonzolę pokroić w kostkę, a szynkę w cienkie paski. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, dodać pestki dyni, posypać kolorowym pieprzem i skropić oliwą.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *