Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

  • 24 duże ziemniaki
  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki oprószyć solą po czym upiec na pół miękko, wówczas z ziemniaków odciąć czubki i wydrążyć.
    Następnie połowę wydrążonego miąższu połączyć ze śmietaną raz masłem.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Powstałym farszem napełnić ziemniaki i przykryć odciętymi czubkami.
    Ułożyć ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, wstawić rozgrzanego piekarnika i upiec.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewę
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *