Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane kule z twarogiem

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 dag twarogu
  • jajko
  • 2 łyżki maki pszennej
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. 1/3 ziemniaków ugotować pozostałe zetrzeć na tarce po czym połączyć z tymi ugotowanymi.
    Dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać,
    Uformować małe kulki.
    Następnie do twarogu dodać jajka oraz posiekaną cebulę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masa wypełnić ziemniaczane kulki.
    Kulki te ugotować w osolonym wrzątku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *