Ziemniaczane gwiazdki
Ziemniaczane gwiazdki 4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- sól
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany 18%
- gałka muszkatołowa
-
Ziemniaki ugotować w osolonej odzie po czym je odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać śmietanę oraz masło.
Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstała masę przełożyć do rękawa cukierniczego.
Nałożyć końcówkę „gwiazdkę” i wyciskać na blasze wyłożoną papierem pergaminowym.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec, aż się zarumienią.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 08:51
- Maja Drabek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak