Zielony sos z kaparami i anchois
Zielony sos z kaparami i anchois4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 szklanka majonezu
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka kaparów
- szczypta otartej z cytryny skórki
Sposób przyrządzenia:
Anchois i kapary drobno posiekać. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Można do sosu dodać szczyptę soli i białego pieprzu, jeśli ktoś lubi smak bardziej wyrazisty.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 22:01
- Monika Barciś
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny