Zielony sos jajeczny
Zielony sos jajeczny 4.48 out of 5 based on 27 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Jajka umyć, ugotować poobierać ze skorupek, wyjąć żółtka ,przetrzeć przez sito i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę .Dodać sól i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z posiekanym drobno , szczypiorkiem , koperkiem i rzeżuchą dodać posiekane białka. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Dobrze smakuje z jajkami ugotowanymi na twardo, do pieczeni i wędlin.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 16, listopad 2010 09:34
- Jola Lenarczyk
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny