Zielony groszek z miętą
Zielony groszek z miętą4.60 out of 5 based on 246 voters.
Składniki:
- 2 szkl. świeżego wyłuskanego groszku
- ½ łyżeczki cukru
- 2 łyżki margaryny
- 3 łyżki posiekanych świeżych liści mięty
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Do groszku wsypać cukier i gotować go około 5 minut na wolnym ogniu.
Gdy groszek będzie miękki należy go odsączyć i wymieszać razem z masłem i mięta.
Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 25, listopad 2009 08:21
- ALicja Bugaj
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak