Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze szpinaku i kokardek

 

Składniki:

  • 450 g szpinaku w sosie śmietanowym
  • 350 g makaronu kokardki
  • sól
  • 150 g chudego boczku
  • 2 cebule
  • 1 słoik grzybków w zalewie
  • 150 g startego sera

 

 

Sposób wykonania:
Szpinak rozmrozić i ugotować według opisu na opakowaniu.
W miedzy czasie ugotować makaron w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć go na rozgrzanej patelni po czym zeszklić na nim posiekaną cebulę, wówczas dodać jeszcze odsączone grzyby i razem jeszcze chwilę dusić.
Makaron odcedzić i połowę przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na nim ułożyć grzybową masę, potem szpinak i przykryć całość resztą makaronu.
Wierzch posypać startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *