Składniki:
- 450 g szpinaku w sosie śmietanowym
- 350 g makaronu kokardki
- sól
- 150 g chudego boczku
- 2 cebule
- 1 słoik grzybków w zalewie
- 150 g startego sera
Sposób wykonania:
Szpinak rozmrozić i ugotować według opisu na opakowaniu.
W miedzy czasie ugotować makaron w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć go na rozgrzanej patelni po czym zeszklić na nim posiekaną cebulę, wówczas dodać jeszcze odsączone grzyby i razem jeszcze chwilę dusić.
Makaron odcedzić i połowę przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na nim ułożyć grzybową masę, potem szpinak i przykryć całość resztą makaronu.
Wierzch posypać startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.