Składniki:
- 450 g szpinaku w sosie śmietanowym
- 350 g makaronu kokardki
- sól
- 150 g chudego boczku
- 2 cebule
- 1 słoik grzybków w zalewie
- 150 g startego sera
Składniki: 300 g makaronu kokardki 100 g mrożonego groszku 300 g mortadeli 125 g sera gouda 1 czerwona papryka 100 g ogórków konserwowych 2 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Makaron zalać osoloną wodą i ugotować al dente. W między czasie groszek również zalać osoloną wodą i gotować około 8…
Składniki: 40 dkg makaronu kokardki (Farfalle) 2 małe pomidory ½ czerwonej cebuli 8 marynowanych pieczarek 20 dkg szynki ideałem byłaby Parmeńska 25 dkg sera mozzarella 1 marynowana zielona papryka kilka posiekanych listków bazylii Dressing: 4 łyżki oleju 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego (można więcej) 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka…