Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie
Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkami w majonezie 4.07 out of 5 based on 14 voters.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 5-6 pieczarek
- 1 cebulka
- majonez
- 15-20 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
- tłuszcz
-
Piersi pokroić na mniejsze porcje, które lekko zbić tłuczkiem.
Oprószyć je solą oraz pieprzem po czym ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową.
Następnie pieczarki obrać i pokroić na kawałki a cebulę posiekać, i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyłożyć na piersi kurczaka.
Polać całość majonezem i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 17:10
- Konrad Czubacki
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany