Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowy pikantny gulasz

Składniki:

 

  • 45 dkg wieprzowiny
  • 45 dkg wołowiny
  • 2cebule
  • 2strąki czerwonej papryki
  • 2 strączki papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • listek laurowy
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dużą kostkę i obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla. Obrać cebulę i czosnek i drobniutko posiekać, zrumienić na pozostałym oleju. Dodać do mięsa zalać wrzątkiem dodać listek laurowy i pieprz. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Papryczki i paprykę umyć, oczyścić z nasion, słodką pokroić w dużą kostkę, małą chili drobniutko posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki pokroić w ósemki. Tak przygotowane warzywa dodać do mięsa, doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *