Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z grzybami i bazylią

Składniki:

  • 100 g schabu
  • 50 g pieczarek o małych kapeluszach
  • 5 małych papryczek chili
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 3 łyżki oleju
  • 120 ml bulionu

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek i chili zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać wieprzowinę pokrojoną w paski i trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie dorzucić kapelusze pieczarek i smażyć kilka minut.
    Następnie dodać sos sojowy, sos rybny oraz ostrygowy.
    Całość wymieszać, zalać bulionem, doprawić do smaku cukrem i gotować do momentu aż bulion wyparuje.
    Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *