Wielkanocny sos chrzanowy
Wielkanocny sos chrzanowy4.65 out of 5 based on 34 voters.
Składniki:
- ½ szklanki chrzanu
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- 1 szklanka śmietany
- sok cytryny
- sól, cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotowane jajka obrać, przepołowić i wyjąć żółtka. Białka drobniutko posiekać. Żółtka zmiksować, dodając po łyżce śmietany, wymieszać z chrzanem i posiekanymi jajkami. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i szczyptą cukru. Podawać do wędlin, mięs i ryb na zimno.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, luty 2011 09:22
- Krystyna
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny