Wielkanocny mus z paluszków krabowych
Wielkanocny mus z paluszków krabowych4.82 out of 5 based on 250 voters.

Składniki:
- 20 dkg sera mozarella
- 10 dkg paluszków krabowych
- 5 dkg śliwek bez pestek
- 1 dkg żelatyny
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 5 kropli sosu tabasco
- sól, biały pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paluszki krabowe opłukać, osuszyć, 1 odłożyć, pozostałe rozdrobnić, skropić sokiem z cytryny. Ser, paluszki, śliwki oraz jajka zemleć w maszynce lub bardzo drobno posiekać nożem. Przyprawić do smaku. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do pozostałych składników, wymieszać. Nakładać do małych foremek, odstawić do lodówki aby zastygł. Podając ozdobić zieleniną i paseczkami wykrojonymi z paluszka krabowego.
- Szczegóły
- Kategoria: Zakąski
- Opublikowano: niedziela, 09, kwiecień 2006 00:00
- Roman