Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocny mus z paluszków krabowych

Składniki:

    • 20 dkg sera mozarella
    • 10 dkg paluszków krabowych
    • 5 dkg śliwek bez pestek
    • 1 dkg żelatyny
    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 5 kropli sosu tabasco
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paluszki krabowe opłukać, osuszyć, 1 odłożyć, pozostałe rozdrobnić, skropić sokiem z cytryny. Ser, paluszki, śliwki oraz jajka zemleć w maszynce lub bardzo drobno posiekać nożem. Przyprawić do smaku. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do pozostałych składników, wymieszać. Nakładać do małych foremek, odstawić do lodówki aby zastygł. Podając ozdobić zieleniną i paseczkami wykrojonymi z paluszka krabowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *