Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocna zupa migdałowa

Składniki:

    • 20 dkg słodkich migdałów
    • 5 dkg rodzynek
    • 5 -10 dkg ryżu
    • 1 litr bulionu jarzynowego
    • ½ szklanki śmietany
    • szczypta cukru waniliowego
    • cukier do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać dokładnie ze skórki, przekręcić przez maszynkę do mięsa. Do bulionu dodać rodzynki, wypłukany ryż, gotować. Pod koniec gotowania dodać zmielone migdały. Przyprawić wedle upodobań. Dodać śmietanę.
    Uwaga: bulion można zastąpić mlekiem lub mlekiem i wodą. Oczywiście nie zabielamy takiej zupy śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *