Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie hamburgery z kotletem sojowym

Składniki:

  • opakowanie kotletów sojowych a’la schabowych
  • ok 4 łyżek mąki
  • jajko
  • ok 4 łyżek tartej bułki
  • olej do smażenia
  • 2 cebule
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • bułki do hamburgerów
  • sałata lodowa
  • ogórek konserwowy
  • pomidor

Sposób wykonania:

  1. Kotlety sojowe moczymy we wrzątku z kostką bulionową, następnie odcedzamy i obtaczamy w mące, następnie jajku i tartej bułce. Smażymy na patelni z olejem.
    Cebulę siekamy i smażymy.
    Ketchup mieszamy z majonezem.
    Ogórek konserwowy i pomidora kroimy w talarki.
    Bułkę przepoławiamy i chwilę podsmażamy, następnie kładziemy kolejno: kotlet sojowy, odrobina  sosu (ketchup z majonezem), cebulka, ogórek, pomidor, liść sałaty i znów sos, przykrywamy drugą połówką bułki.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Zukiel2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *