Składniki: 1 op. mielonych kotletów sojowych 1 szkl. wody 1 łyżka oleju ½ l bulionu 1 łyżka mąki 1 pęczek koperku 150 ml śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety zalać wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać olej i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować pulpety, które obtoczyć w mące po czym…
Tag: kotlety sojowe
Sojowe
Tortilla z kotletami sojowymi Orico
by Magdalena Pieniążek • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie kotletów sojowych a la mielonych Orico jajko koperek przyprawy (sól, pieprz i inne według uznania) bułka tarta do obtaczania oliwa z oliwek opakowanie gotowych placków tortilla kilka plastrów sera żółtego 1 cebula czosnek w ilości według uznania 1 papryka 1 papryczka chili 1 opakowanie pomidorów z puszki mieszanka przypraw do potraw meksykańskich…
Sojowe
Soja z grzybami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: opakowanie kotletów sojowych 1/2 kg. grzybów cebula olej 1/2 szklanki śmietany 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie Soję ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Grzyby drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.…
Sojowe
Sojowe szaszłyki
by Janina • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. kotletów sojowych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 cebule 2 kolby kukurydzy 10 łyżeczek keczupu pikantnego 2 łyżki masła sól pieprz 4 łyżki czerwonego wytrawnego wina Sposób przygotowania: Najpierw zrób zalewę: wino i keczup dokładnie wymieszaj , dopraw solą i pieprzem. Zalej nią kotlety sojowe i wstaw do lodówki na 15…
Sojowe
Sojowy obiad Marleny
by Marlena Karbowniczek • • 0 Comments
Składniki: Kotlety sojowe a’la schabowe – jedno opakowanie marki Orico Ryż parboiled długoziarnisty – Orico przyprawy: vegeta, zioła prowansalskie, pieprz oliwa z oliwek Warzywa na sałatkę: sałata karbowana 4 rzodkiewki, ogórek świeży, kukurydza Sposób wykonania: osób Kotlety przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ryż gotujemy w międzyczasie na wolnym ogniu. Ważne aby nie rozgotować! Sałatę dzielimy…