Składniki:
- 1 opakowanie kotletów sojowych a la mielonych Orico
- jajko
- koperek
- przyprawy (sól, pieprz i inne według uznania)
- bułka tarta do obtaczania
- oliwa z oliwek
- opakowanie gotowych placków tortilla
- kilka plastrów sera żółtego
- 1 cebula
- czosnek w ilości według uznania
- 1 papryka
- 1 papryczka chili
- 1 opakowanie pomidorów z puszki
- mieszanka przypraw do potraw meksykańskich
- 1 opakowanie kukurydzy z puszki
Sposób wykonania:
Przyrządzamy kotlety sojowe Orico według przepisu na opakowaniu, namaczamy, dodajemy jajko, koperek, przyprawy, formujemy bardzo malutkie kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na oliwie z oliwek. Następnie przygotowujemy placki tortilla, podpiekamy w piekarniku, kładziemy na nie plaster sera żółtego. W dużym rondlu podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy paprykę, papryczkę chilli i odcedzone pomidory z puszki. Gotujemy, doprawiamy mieszanką przypraw do potraw meksykańskich. Dodajemy kukurydzę i kotleciki, podgotowujemy. Farsz nie może być zbyt rzadki żeby się nie wylewał. Napełniamy farszem warzywnym placki tortilla i zawijamy. Podpiekamy jeszcze chwilę w piekarniku.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalenę Pieniążek