Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortilla z kotletami sojowymi Orico

Składniki:

  • 1 opakowanie kotletów sojowych a la mielonych Orico
  • jajko
  • koperek
  • przyprawy (sól, pieprz i inne według uznania)
  • bułka tarta do obtaczania
  • oliwa z oliwek
  • opakowanie gotowych placków tortilla
  • kilka plastrów sera żółtego
  • 1 cebula
  • czosnek w ilości według uznania
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • 1 opakowanie pomidorów z puszki
  • mieszanka przypraw do potraw meksykańskich
  • 1 opakowanie kukurydzy z puszki

    Sposób wykonania:
    Przyrządzamy kotlety sojowe Orico według przepisu na opakowaniu, namaczamy, dodajemy jajko, koperek, przyprawy, formujemy bardzo malutkie kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na oliwie z oliwek. Następnie przygotowujemy placki tortilla, podpiekamy w piekarniku, kładziemy na nie plaster sera żółtego. W dużym rondlu podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy paprykę, papryczkę chilli i odcedzone pomidory z puszki. Gotujemy, doprawiamy mieszanką przypraw do potraw meksykańskich. Dodajemy kukurydzę i kotleciki, podgotowujemy. Farsz nie może być zbyt rzadki żeby się nie wylewał. Napełniamy farszem warzywnym placki tortilla i zawijamy. Podpiekamy jeszcze chwilę w piekarniku.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalenę Pieniążek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *