Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sojowe szaszłyki

Składniki:

  • 1 kg. kotletów sojowych
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 cebule
  • 2 kolby kukurydzy
  • 10 łyżeczek keczupu pikantnego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki czerwonego wytrawnego wina

    Sposób przygotowania:
    Najpierw zrób zalewę: wino i keczup dokładnie wymieszaj , dopraw solą i pieprzem. Zalej nią kotlety sojowe i wstaw do lodówki na 15 minut. Cebulę pokrój w krążki, wcześniej ugotowaną kukurydzę pokrój w niewielkie kawałki. Cebulę również pokrój w kawałki. Kotlety wyjmij z zalewy i pokrój na kawałki. Składniki nabijaj kolejno na szpikulce do szaszłyków. Polej roztopionym masłem i wstaw do piekarnika na 15 minut

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janina

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *